Βυζαντινός Χορός
Ιδρύθηκε το 1987. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό μετέχοντας σε διεθνή Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής (Σύμης, Πάτμου κ.λπ.) αλλά και στην Πάτρα, σε πολλούς Ιερούς Ναούς. Έχει οργανώσει συναυλίες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και έχει μετάσχει στην έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου Βυζαντινής Ιατρικής στη Πάτρα.
Οι κυριότεροι σταθμοί της καλλιτεχνικής του διαδρομής είναι: Συναυλίες έργων Βυζαντινής Μουσικής στο WESTON S. MARE, CARDIFF και BRISTOL της Ν. Δ. Αγγλίας (1992), στη ΛΑΡΝΑΚΑ, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ και ΛΕΥΚΩΣΙΑ της Κύπρου (1995), στο 15 ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ORISTANO ΙΤΑΛΙΑΣ και στην TRIESTE Ιταλίας, στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου Βυζαντινολογίας στο 15 ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ (1997), στη ΛΑΡΝΑΚΑ, ΛΕΥΚΑΡΑ και ΛΕΥΚΩΣΙΑ της Κύπρου, για δεύτερη φορά (2001), στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής μουσικής ROTTENBURG της Γερμανίας (2002), στο Φεστιβάλ Χορωδιών της ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ και ΛΑΚΤΑΣΙ, Βοσνίας Ερζεγοβίνης (2004 και 2006), ΝΙΣ Σερβίας (2004), τον Απρίλιο του 2010 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τον Ιούνιο του 2010 στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ του PITESTI της Ρουμανίας. Έλαβε μέρος επίσης στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας το 1996,1997 και 2003 όπου τιμήθηκε με 1 ο Βραβείο Χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια. Το 1999 βραβεύτηκε με Α΄ Βραβείο και χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών της Χ.Ο.Ν. στο Θέατρο Παλλάς της Αθήνας.
Το 1998 παρουσίασε την ‘’Ασματική Ακολουθία’’ για το Ιωβηλαίο των 2000 χρόνων από την γέννηση του Χριστού (ποίηση και μουσική του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου), ενώ το 2000 ερμήνευσε στο Ηρώδειο και το Αρχαίο Ωδείο Πατρών, το ‘’ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ ΟΡΑΤΟΡΙΟΝ’’, ποίηση και μουσική του ιδίου, σε εναρμόνιση και ενορχήστρωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντού του Οργανισμού, Μο Σταύρου Σολωμού. Επίσης, παρέστη στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου ενώ το 2001 έλαβε μέρος στην τελετή έναρξης του Νεφρολογικού Συνεδρίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών.
Το 2002 παρουσίασε στην Πάτρα το 4 ο Ορατόριο του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου με θέματα από την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, έδωσε συναυλία με έργα Πατρινών Υμνωδών-Μελοποιών στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης-Πάτρα 2006 και μετείχε σε συναυλία απ ευθείας μετάδοσης Χριστουγεννιάτικων Ύμνων από την ΕΡΑ σε όλη την Ευρώπη και τον Καναδά στα τέλη του 2007.
Το Νοέμβριο του 2008 συμμετείχε από κοινού με τη Μικτή και Παιδική Χορωδία του Οργανισμού και με Ορχηστρικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου, στην επίσημη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στα πλαίσια των Πρωτοκλητείων για την επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ενώ τον Απρίλιο του 2009 παρόντος του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο οποίος και προσκάλεσε τη χορωδία, έψαλλε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Ζωοδόχου Πηγής, στην Ιερά Μονή Μπαλουκλή της Κωνσταντινούπολης και έδωσε συναυλία στη Ζωγράφειο Σχολή της Πόλης.
Τον Ιούνιο του 2010 έλαβε μέρος στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ στο PITESTI της Ρουμανίας, ενώ πρόσφατα διοργάνωσε στην Πάτρα, τα «Παλαιολόγεια 2012» προς τιμήν του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Εντός του 2015 έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις για την επέτειο της Αλώσεως της Πόλης, σε συναυλία στον Ι.Ν. Παντανάσσης του Μυστρά, σε εκδήλωση για το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα, στα Πρωτοκλήτεια 2015, με Ύμνους αφιερωμένους στην Παναγία Παντάνασσα, στον ανακαινισθέντα Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών, αλλά και στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Οργανισμού στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το Φεβρουάριο του 2016, έδωσε συναυλία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων και Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών, οργάνωσε συναυλία στο πλαίσιο της Μεγάλης Εβδομάδος, με το γενικό τίτλο: «Πορεία προς το Πάθος, Ύμνοι και Θρήνος», έλαβε μέρος σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Δήμου Ερυμάνθου, συμμετείχε σε εκδηλώσεις των Πρωτοκλητείων 2017, όπως στη συναυλία με τους ερμηνευτές Γλυκερία, Μπάση και Κετιμέ. Πραγματοποίησε τέλος, το 2019, την συναυλία «Προσκυνώ το Πάθος», στον Πολυχώρο Royal, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής της Φ.Ε.Π και το Γ.Φ.Σ. «Εμμέλεια» του Οργανισμού, ενώ το 2020 έλαβε μέρος σε εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, για την Αγία Σοφία. Έλαβε μέρος στο Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο του 2019 και στην Χριστουγεννιάτικη συναυλία του 2022.
Το Νοέμβριο του 2022 οργάνωσε συναυλία για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, στο πλαίσιο των «Πρωτοκλητείων», από κοινού με την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Οργανισμού «Ηλιοδωρία».
Τον ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΧΟΡΟ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, διευθύνει ο Χοράρχης, Πρωτοψάλτης και καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΤΟΡΟΣ, Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών.