Παλαιά Τμήματα
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
Ιδρύθηκε το 1987 σαν το τρίτο τμήμα του Οργανισμού της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ, με μορφή μικτού σχήματος, την οποία και διατήρησε μέχρι το 1998.
Απαρτίστηκε από 12-16 άτομα κατά περίπτωση και έχει σαν στόχο τη κάλυψη εξειδικευμένης μουσικής για μικρά σύνολα ιδιαίτερα Αναγεννησιακής εποχής.
- 1987 Το 1987 προσκεκλημένη του μουσικοσυνθέτη ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ έλαβε μέρος στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας εκπροσωπώντας τη χορωδιακή μουσική σε διεθνή βραδιά χορωδιών δωματίου.
- 1990 Το 1990 έλαβε μέρος στο Θρησκευτικό Φεστιβάλ του LORETO Ιταλίας και το 1991 στο Διεθνές Φεστιβάλ του LLANGOLLEN της Ουαλίας.
- 1992 Το Νοέμβριο του 1992 τιμήθηκε με ασημένιο μετάλλιο στο Διεθνή διαγωνισμό της ΑΘΗΝΑΣ.
- 1993 Τον Ιούλιο του 1993 συμμετείχε στο Διεθνή Διαγωνισμό χορωδιών δωματίου στη TAKARAZUKA της Ιαπωνίας όπου βραβεύτηκε με δυο χάλκινα μετάλλια στις κατηγορίες Αναγεννησιακής και σύγχρονης χορωδιακής μουσικής. Έλαβε δε τιμητικά μέρος στο κοντσέρτο για το GRAND PRIX του διαγωνισμού.
- 1994 Το Νοέμβριο του 1994 στο 5ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Αθηνών τιμήθηκε με ασημένιο μετάλλιο συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις Ελληνικές Χορωδίες, βραβεύτηκε δε με το GRAND PRIX των Ελληνικών χορωδιών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ανακηρύχθηκε ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ.
- 1996 Το Νοέμβριο του 1996 βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό Αθηνών (6ο ΔΙ. ΧΟ. Φ. Α. )
- 1998 Τον Αύγουστο του 1998 κατέκτησε τη 4η θέση στο διεθνή διαγωνισμό χορωδιών στο AREZZO της Ιταλίας. Διέκοψε τη δραστηριότητα της στο τέλος του 1998.
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
Άρχισε να λειτουργεί στα τέλη του 2003. Στη πρώτη της παρουσίαση με τη νέα της μορφή, στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, στην Πρέβεζα, τον Ιούλιο του 2004, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της και τιμήθηκε με αργυρό μετάλλιο. Έχει δώσει συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στην Πάτρα, ενώ τον Ιούνιο του 2006, συμμετείχε στο 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ TOUR της Γαλλίας.
Σημαντικές παρουσίες της Χορωδίας το 2007, ήταν η συμμετοχή της στη συναυλία της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, στο Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης, με θέμα τη ρομαντική μουσική (3.3.07), η συμμετοχή της στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Κηφισιάς (11.11.07) και η συμμετοχή της στον εορτασμό της 25ετίας της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών [11.5.08]
Στη πρώτη της παρουσίαση με τη νέα της μορφή, στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, στην Πρέβεζα, τον Ιούλιο του 2004, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της και τιμήθηκε με αργυρό μετάλλιο. Έχει δώσει συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στην Πάτρα, ενώ τον Ιούνιο του 2006, συμμετείχε στο 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ TOUR της Γαλλίας.Διέκοψε τη δραστηριότητα της το 2009.
ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Ιδρύθηκε το 1996 σαν το έκτο τμήμα του Οργανισμού της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ με στόχο να καλύψει τις ανάγκες του στην εκπαίδευση των παιδιών ηλικίας 6-7 ετών.
Ήδη στα προηγούμενα χρόνια της δημιουργικής εργασίας του το τμήμα του ΣΥΝΟΛΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ‘’ΜΙΚΡΟΙ ΧΟΡΩΔΟΙ’’(Αρχική επωνυμία: Προπαιδική Χορωδία), παρουσίασε ένα πλούσιο έργο με συμμετοχή σε εορταστικές εκδηλώσεις τόσον του ομίλου όσο και του Δήμου ΠΑΤΡΕΩΝ, όπως τα Χριστούγεννα, το Καρναβάλι των μικρών και τη Πρωτομαγιά.
Παρουσίασε δημόσια το μουσικοθεατρικό: "ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ".
Στις γιορτές λήξης των περιόδων δημιούργησε παιδικές παραστάσεις θεάτρου και μουσικής, όπως το έργο του συνθέτη ΣΩΤΗΡΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ "ΕΞΟΔΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ" Νο 1 και Νο 2, αλλά και τις παραγωγές:
- "ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ"
- "ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ"
- "Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ"
- "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕI ... ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΣ"
- "ΛΟΥΛΟΥΔΟΚΟΣΜΟΣ"
- "ΕΙΡΗΝΗ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ... και άλλες ιστορίες", έργο που παρουσίασε και στο Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου, πού οργάνωσε ο Δήμος Ρίου τον Ιούνιο του 2004 στο Θέατρο του Κάστρου Ρίου
- "ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ" κ. λ. π.
Το τμήμα ασχολείται με τη σταδιακή ένταξη των μικρών παιδιών στη χορωδιακή αγωγή με μεθόδους διεθνώς αναγνωρισμένες (KODALY, ORF, κ. λ. π.) που στηρίζονται στη παροχή γνώσεων μέσα από παιχνίδι, δημιουργώντας κατά την έννοια αυτή ένα κλίμα αποδεκτό και ευχάριστο για τα ίδια τα παιδιά.
Στο Φεστιβάλ Παιδικού τραγουδιού που οργάνωσε ο Δήμος ΠΑΤΡΕΩΝ στα πλαίσια του Καρναβαλιού των μικρών το 1997, 1998 και 1999 η ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ κατέκτησε 5 συνολικά βραβεία (στίχου, ερμηνείας κ. λ. π. ) στην κατηγορία της.
Το 2007 συμμετείχε σε επετειακή εκδήλωση του Δημ. Σχολείου Κ. Καστριτσίου Πατρών, για την 25η Μαρτίου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (23.3.07) και σε συναυλία για την "μητέρα", στο Δημοτικό Θέατρο "Απόλλων" (11.5.07).
Τον Ιούνιο του 2009 παρουσίασε από κοινού με την ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ του Οργανισμού, τη μουσικοθεατρική παραγωγή: " Η γιορτή του δάσους’’, με τη συμμετοχή και της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΤΕΙ Πάτρας.Διέκοψε τη δραστηριότητα του το 2010.
- ΝΑΝΤΙΝΑ ΜΗΛΙΑ
- ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΜΠΟΚΑΡΗ
- ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΟΥΚΙΣΤΙΑΝΟΥ
- ΜΑΡΙΑ ΡΕΝΤΙΤ
- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΥ
- ΛΟΥΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
- ΝΑΝΣΥ ΚΟΥΤΡΑ
- ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΑΡΑ
- ΜΑΡΙΑ ΡΕΝΤΙΤ
- ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
- ΝΑΝΤΙΑ ΤΣΕΛΙΚΑ
- ΑΡΗΣ ΠΙΣΤΟΛΑΣ
- ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
ΑΧΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
Το Αχαικό Ωδείο υπήρξε τμήμα του Οργανισμού της Πολυφωνικής Χορωδίας από το 1999 έως το 2014. Καλλιτεχνική Διευθύντρια ήταν η Ρόνα Ζορμπά ενώ αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια ήταν η Φωτεινή Σαμαρά.